Will Ferrell lesz a százéves ember


Will Ferrell kapta a címszerepet A száz éves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt című svéd bestseller amerikai filmadaptációjában. A regény megfilmesítési jogait a CBS Film vásárolta meg.

Jonas Jonasson 2012-ben angol fordításban is megjelent regénye alapján Jason George írja a forgatókönyvet (ő jegyzi a Narcos című netflixes, bűnügyi sorozat forgatókönyvét is).

A történet egy idősek otthonában élő férfiről szól, aki 100. születésnapja előestéjén megszökik az intézetből. Kalandos útján bűnözőkbe, egy bőröndnyi pénzbe és egy elefántba is belebotlik, de közben megelevenedik a 20. század története, amelynek legfontosabb pillanataiban valahogy mindig ott volt a hosszú életében robbantásszakértőként dolgozó főhős.

Jonasson a Deadline által idézett közleményében hangsúlyozta, hogy regényének főszereplője igazi életművész, aki képes meglátni az élet mulatságos oldalát. „Will Ferrell is tökélyre fejlesztette ezt a képességet. Nagyszerű humor kis adagokban” – fogalmazott az író, aki örömét fejezte ki, hogy a színész kapta a főszerepet.

A regény több mint 10 millió példányban kelt el világszerte, a svéd filmváltozatot pedig jelölték a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára. A produkció minden idők legnagyobb bevételű hazai filmje lett a svéd mozikban. A svéd film forgatókönyvírói, Felix Herngren és Henrik Jansson-Schweizer az amerikai verzióban executive produceri feladatot kaptak.Kapcsolódó