Tudor Giurgiu Spanyolországban forgatja a következő filmjét


A spanyol–román koprodukcióban készülő Apropierea forgatása októberben kezdődik. Ez lesz Tudor Giurgiu negyedik nagyjátékfilmje.

Tudor Giurgiu filmje adaptáció, a román rendező-producer-fesztiváligazgató Marin Mălaicu-Hondrari azonos című, 2010-ben megjelent regényét viszi vászonra. Az október 19-én kezdődő  forgatás helyszíne előbb három spanyol város – Cordoba, Sevilla és Candas – lesz, aztán a stáb átköltözik a Beszterce-Naszód megyei Oláhszentgyörgyre.

A történet főszereplője egy Adrian nevű költő, aki illegális bevándorlóként érkezik 2002-ben Spanyolországba, ahol elszegődik éjjeliőrnek egy parkolóba. Adrian élete örökre megváltozik, amikor Szent Iván éjjelén megismerkedik egy jazzegyüttes gitárosával, Mariával.

A főbb szerepeket Mihai Smarandache (De ce eu?), Belén Cuesta, Adriana Gil és Luis Bermejo játssza. A forgatókönyvet Tudor Giurgiu és Marin Mălaicu-Hondrari jegyzi.

A film az Above Man, The Woman Soars nemzetközi, és a Sin Aliento spanyol címet kapta. A romániai mozibemutató 2018 októberére várható.Kapcsolódó