Varsóban debütál A Viszkis


Antal Nimród új filmjét ma délután mutatják be a 33. Varsói Nemzetközi Filmfesztivál különprogramjában, majd a chicagói filmfesztivál is műsorra tűzi.

A magyarországi mozikban november 23-án induló Viszkis-film világpremierjét ma délután tartják a varsói filmfesztiválon. 2003-ban Antal Nimród első mozifilmjével, a Kontroll-lal már szerepelt a fesztiválon, sőt el is nyerte a fesztivál közönségdíját.

Az idén 63 ország részvételével megrendezett, és mintegy 200 alkotást felvonultató filmünnep szervezőinek tájékoztatása szerint elővételben először A Viszkis című film vetítésére fogytak el a jegyek – közölte ma délben a filmalap. A Szalay Bence, Móga Piroska, Schneider Zoltán és Klem Viktor főszereplésével készült Viszkis-film producere a Kontrollt és a Kincsemet is jegyző Hutlassa Tamás.

Nem A Viszkis az egyetlen magyar film a varsói fesztiválon. Az elsőfilmek versenyében mutatkozott be Politzer Péter Férfikor című alkotása. Műsoron volt a Kút és az Aurora Borealis – Északi fény is, amelynek operatőre a híres lengyel Sobocinski operatőrdinasztia legfiatalabb tagja, Piotr Sobociński jr. volt, akit a közelmúltban háromszor is a legjobb operatőrnek járó Lengyel Filmdíjjal méltatattak, valamint a Néhány szó című, Csáki László rendezte, 8 perces animáció is.Kapcsolódó