Készül a Pókember vámpír spinoffja Készül a Pókember vámpír spinoffja

Készül a Pókember vámpír spinoffja

A spinoff címe Morbius, főszereplője a képregény azonos nevű figurája lesz, aki a 70-es évek Pókember-sorozatában szerepelt antagonistaként.

Morbius, az „élő vámpír” 1971-ben bukkant fel először a képregénysorozatban: az Amazing Spider-Man 101. számában jelent meg. Ekkoriban a Comics Code Authority szigorúan ellenőrizte és szabályozta a képregények tartalmát, és többek között tiltotta a farkasemberek, vámpírok és más élőholtak megjelenését bennük. Morbius megalkotása gyakorlatilag a tilalom kijátszása volt, mivel Morbius a vámpírokhoz hasonló képességeit nem halála után, és nem természetfeletti erők révén szerezte. Morbius tudós, aki saját, halálos betegségére keresi a gyógyírt. Az általa kidolgozotte eljárás azonban nem várt mellékhatással jár: vámpírokéhoz hasonló tulajdonságai lesznek, és csillapíthatatlan vérszomjának először éppen a barátja és kollégája esik áldozatul. Morbius elszörnyed a tettén, gyötri a lelkiismerete, úgyhogy elbújdosik.

A forgatókönyvből már készült egy első verzió. Burk Sharpless és Matt Sazama (Power Rangers, Dracula Untold) jegyzi, jelenleg a Sonynál fejlesztik. Egyelőre nem tudni semmit a filmbeli Morbius figurájáról, vagy hogy milyen szálak fogják Pókemberhez fűzni.

Nem ez az egyetlen Pókember-spinoff készül Hollywoodban. Ruben Fleischer Vernomját éppen forgatják Tom Hardy és Michelle Williams főszereplésével, a bemutatót 2018 októberére tervezik. A film állítólag teljesen elválik a Pókember-történettől, önálló sztori lesz. Silver and Black címmel egy másik spin-off is készül, ez két női szuperhőst, Silver Sable-t és a Fekete Macskát állítja a középpontba – Gina Prince-Bythewood rendezi, és valószínűleg szorosabban fog kapcsolódni a Pókember figurához –, de Pókember afroamerikai verzióját is megálmodták már. Valószínűleg tehát nem a Morbius lesz az utolsó spinoff – összegez a The Playlist.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat