Ryan Reynolds lesz Pikacsu


Az élőszereplős Pokémon filmben – a Great Detective Pikachu nevű videojáték adaptációjában – Ryan Reynolds lesz a sárga címszereplő. Oldalán néhány emberi társsal – Justice Smith és Kathryn Newton szereplőivel – egy emberrablás rejtélyét kell megfejtenie.

A filmet a Cápamesét (Shark Tale, 2009) is jegyző Rob Letterman rendezi. A sztoriról egyelőre annyit lehet tudni, hogy elrabolták Smith szereplőjének az apját, ezért Smith Pikachu detektívhez fordul segítségért. Newton egy pimasz újságírót játszik, aki segít kettejüknek a nyomozásban.

A Pokémon-őrület a 90-es évek óta dúl világszerte mindenféle formában: az eredetileg GameBoy-konzolra tervezett játékból készült többek közt animésorozat és legutóbb, tavaly a Pokémon Go nevű, okostelefonokra szabott játékverzió járta be a nagyvilágot. A Legendary és a Universal Pictures most nem az utóbbi rendkívüli sikerét próbálja meglovagolni, ahogy azt korábban a sajtó feltételezte, hanem a Great Detective Pikachu nevű videojátékot adaptálja széles vászonra, amelyben egy szuperintelligens címszereplő nyomoz. Pikacsu egy Tim Goodman nevű gyerekkel társul, aki valamilyen megmagyarázhatatlan módon érti, hogy mit mond a sárga figura. A gyerekszereplőről egyelőre nem tudni semmit, de Pokémont animációval fogják a filmbe „varázsolni”, hangot pedig már egész biztosan Ryan Reynolds fog neki kölcsönözni.

{kapcs}

A forgatókönyvet Nicole Perlman (A galaxis őrzői / Guardians of the Galaxy) és Alex Hirsch (Gravity Falls) írta, a forgatás január közepén kezdődik Londonban.

(The Hollywood Reporter / SlashFilm.com)


Kapcsolódó