Forog Bodzsár Márk új filmje


A Drakulics elvtárs főszerepeit Nagy Zsolt, Nagy Ervin és Walters Lili játssza.

Drakulics elvtárs

Az Isteni műszak rendezője, Bodzsár Márk a napokban kezdte forgatni legújabb szatirikus vígjátékát, a Drakulics elvtársat – közölte ma délelőtt a filmalap.

Walters Lili egy feltörekvő fiatal kémnőt játszik a filmben, akit a titkosszolgálat ráállít az Adjunk vért Vietnámnak! mozgalom nyugatról hazalátogató díszvendégére, Fábián elvtársra (Nagy Zsolt). A célszemély több hasonlóságot is mutat a hollywoodi Drakula-filmekből ismerős Lugosi Bélával. Nagy Ervin kommunista James Bondként a legkülönfélébb titkosszolgálati módszereket bevetve próbál a végére járni, hogy tényleg egy szörnyeteg érkezett-e a Magyar Népköztársaságba.

A filmben Balsai Móni, Thuróczy Szabolcs, Borbély Alexandra, Rába Roland, Trill Zsolt, Székely B. Miklós és Vinnai András is látható lesz.

A Drakulics elvtárs forgatókönyvét Bodzsár Márk írta. Jakab Juli dramaturgként segítette a forgatókönyv elkészültét és a rendező munkatársaként a forgatásokon is részt vesz. A Terápia és az Aranyélet forgatókönyvírója, Tasnádi István szintén dramaturgként működött közre.

{kapcs}

Az operatőr Reich Dániel, aki Bodzsár Márk első filmjét, az Isteni műszakot is fényképezte. A látványtervező Ágh Márton, a jelmeztervező Füzes Eszter, a vágó Kovács Zoltán, a zeneszerző Keresztes Gábor, a producer Pék Csaba és Tőzsér Attila.

A Drakulics elvtárs a filmalap 463 millió forintos támogatásával készül. A forgatás 2018. február elejéig tart, a mozibemutatót jövő decemberre tervezik.Kapcsolódó