/ / /

Indiában díjazták Rófusz Ferenc sorozatát

Hír

A 2017 végén megrendezett kalkuttai Nemzetközi Vad- és Környezetvédelmi Fesztivál animációs versenyében a legjobb animációs film díját nyerte a Hoppi mesék Mindenki karácsonyfája című epizódja. A 13 részes rajzfilmsorozat rendezője Rófusz Ferenc Oscar-díjas animációs rendező.

A december 15-17. között harmadik alkalommal megrendezett indiai fesztiválon helyi és nemzetközi filmesek mutatkoztak be friss alkotásaikkal, amelyeket több száz jelentkező közül válogattak.

Indiában díjazták Rófusz Ferenc sorozatát

Az óvodás korú gyerekeknek szóló Hoppi mesék karácsonyi epizódja a környezet megóvására, környezettudatosságra tanítja a kicsiket. A 13 részes mesesorozat a Médiatanács támogatásával készült el 2016-ban, hamarosan Egy év Hoppfalván címmel egész estés változata is forgalmazásba kerül.

A Hoppik a világ ünnepeiért felelős színes, vidám, manószerű lények. Kalandjaikon keresztül a világ különböző népeit és az ő szokásaikat is megismerhetik a gyerekek, olvasható a sorozat internetes oldalán.

A természetvédelmi tematikájú kalkuttai fesztivál animációs versenykategóriába bejutott a magyar Boxi sorozat Zöldben című epizódja is, amelyet nemrég a belgrádi GreenFest-en díjaztak. (filmhu)