/ / /

Amerikai online filmfesztiválon díjazták a Székelyföldi Legendáriumot

Hír

Kiválósági díjat kapott a Székelyföldi Legendárium legújabb rajzfilmje, A Tejút és a varázspatkó a kaliforniai IndieFest filmfesztiválon, Kelet-Európából és az animációs kategóriában egyedüliként.

Az alkotók közleménye szerint a The IndieFest online filmfesztivál 2008-ban indult a kaliforniai San Diego La Jolla kerületében. A nemzetközi fesztiválra a világ minden tájáról évente több ezer alkotást neveznek be, számos kategóriában. Idén többek közt az Egyesült Államokból és az Egyesült Királyságból, Indiából, Kínából, Ausztráliából, Új-Zélandról és Európából is jelentkeztek alkotók nagy- és kisjátékfilmekkel, tévéfilmekkel és –sorozatokkal, új médiás tartalmakkal, dokumentumfilmekkel, illetve animációs filmekkel.

A Székelyföldi Legendárium animációs kategóriában nevezte be legújabb, A tejút és a varázspatkó (r.: Barabás Árpád) című rajzfilmjét, amellyel elnyerte a kiválósági díjat (Award of Excellence).

Amerikai online filmfesztiválon díjazták a Székelyföldi Legendáriumot

A beküldött alkotásokat a fesztivál szervezőiből és díjnyertes filmes szakemberekből álló zsűri értékelte, főként az alkotások minőségére, a technikai részletekre és a kreativitásra fókuszálva.

A kiosztott elismerések négy kategóriába sorolhatók: egy fődíjas alkotás (Best of Show) mellett több kiválósági díjat (Award of Excellence – a legmagasabb szakmai szintű és kreatív alkotások díja), érdemdíjat (Award of Merit – a technikai és művészi munka értékelése), illetve elismerő díjat (Award of Recognition – egy-egy bizonyos alkategória kiemelkedő alkotásai számára) osztottak ki.

A Székelyföldi Legendárium Kelet-Európából és animációs kategóriában is egyedüliként szerepel a kiválósági díjjal jutalmazottak listáján. A Legendárium rajzfilmjén kívül amerikai, szingapúri, tajvani, indiai, Új-zélandi, ausztráliai, osztrák, ír, belga, német, dán és francia produkciók kaptak kiválósági díjat.

A filmfesztivál szervezői a díjazás mellett nagy hangsúlyt fektetnek az alkotók és munkájuk megismertetésére, népszerűsítésére: több mint 44 ezer filmes szakemberhez juttatják el a díjazott alkotások listáját, ezáltal lehetőséget biztosítva nemzetközi szakmai partnerségek, együttműködések kialakítására.

Címkék

, , , hír, film