Készül A tetovált lány folytatása


The Girl in the Spider’s Web lesz a címe A tetovált lány (The Girl With the Dragon Tattoo) folytatásának, amelyhez nemrég az Oscar-jelölt Fantomszál (Phantom Thread) egyik főszereplője, Vicky Krieps is csatlakozott.

A Sony és az MGM gyártotta thrillerben Claire Foy alakítja Lisbeth Salandert, a Szárnyas fejvadász 2049 (Blade Runner 2049) című filmből ismert Sylvia Hoeks játsza Salander ikertestvérét, és A négyzet (The Square) egyik színésze, Claes Bang a gonoszt. Azt egyelőre nem tudni, hogy Vicky Krieps kit alakít.

A filmet Berlinben és Stockholmban forgatják, Fede Alvarez (Vaksötét / Don’t Breathe) rendezi. A forgatókönyv Steven Knight, Fede Alvarez és Jay Basu munkája, David Lagercrantz sikerkönyve alapján.

Krieps Luxemburgban született 1983-ban, európai filmekben játszott, például a The Young Karl Marx, a Gutland vagy a Das Zimmermädchen Lynn címűekben, mielőtt bekerült volna Paul Thomas Anderson Fantomszál (Phantom Thread) című filmjébe Daniel Day-Lewis partnereként. A filmet hat kategóriában jelölték Oscarra. (Variety)Kapcsolódó