/ / /

Guillermo del Toro zsűrielnök lesz a Velencei Filmfesztiválon

Hír

2017-ben Arany Ororszlánt nyert A víz érintése (The Shape of Water), rendezője pedig zsűrielnökként tér vissza az augusztus 29. és szeptember 8. között megszervezett Velencei Filmfesztiválra.

Guillermo del Toro hatalmas megtiszteltetésnek és felelősségnek nevezte a feladatot. A Velencei Filmfesztiválon először 1997-ben vett részt, Mimic című filmjét akkor a Mezzanotte szekcióban vetítették. 2006-ban az elsőfilmeseknek járó Luigi de Laurentiis Díj zsűrijének tagjaként hívták meg a fesztiválra. A mexikói rendező 2015-ben a Cannes-i Filmfesztivál zsűrijének is tagja volt.

Guillermo del Toro zsűrielnök lesz a Velencei Filmfesztiválon

Az olasz fesztivál igazgatója, Alberto Barbera szerint Guillermo Del Toro zseniális, kíváncsi és lelkes zsűrielnök lesz, ugyanis az érzelmeket kiváltó, hatásos, ugyanakkor elgondolkodtató filmek iránti szenvedélyes szeretet jellemzi.

A víz érintése (The Shape of Water) a velencei Arany Oroszlán után a legjobb rendezőnek járó Aranyglóbuszt, az amerikai kritikusok legjobb rendezőnek járó elismerését, az Amerikai Producerek Céhének legjobb filmnek és az Amerikai Rendezők Céhének legjobb rendezőnek járó elismerését is bezsebelte. Március 4-én pedig kiderül, hogy 13 Oscar-nevezése közül hányat vált díjra.