Guillermo del Toro zsűrielnök lesz a Velencei Filmfesztiválon


2017-ben Arany Ororszlánt nyert A víz érintése (The Shape of Water), rendezője pedig zsűrielnökként tér vissza az augusztus 29. és szeptember 8. között megszervezett Velencei Filmfesztiválra.

Guillermo del Toro hatalmas megtiszteltetésnek és felelősségnek nevezte a feladatot. A Velencei Filmfesztiválon először 1997-ben vett részt, Mimic című filmjét akkor a Mezzanotte szekcióban vetítették. 2006-ban az elsőfilmeseknek járó Luigi de Laurentiis Díj zsűrijének tagjaként hívták meg a fesztiválra. A mexikói rendező 2015-ben a Cannes-i Filmfesztivál zsűrijének is tagja volt.

Az olasz fesztivál igazgatója, Alberto Barbera szerint Guillermo Del Toro zseniális, kíváncsi és lelkes zsűrielnök lesz, ugyanis az érzelmeket kiváltó, hatásos, ugyanakkor elgondolkodtató filmek iránti szenvedélyes szeretet jellemzi.

A víz érintése (The Shape of Water) a velencei Arany Oroszlán után a legjobb rendezőnek járó Aranyglóbuszt, az amerikai kritikusok legjobb rendezőnek járó elismerését, az Amerikai Producerek Céhének legjobb filmnek és az Amerikai Rendezők Céhének legjobb rendezőnek járó elismerését is bezsebelte. Március 4-én pedig kiderül, hogy 13 Oscar-nevezése közül hányat vált díjra.Kapcsolódó