Cristian Mungiu a producere a romániai hackerekről szóló új HBO-sorozatnak


Német bankot támadnak meg román hackerek a Hackerville-ben. A sorozat forgatása márciusban kezdődik, ősszel mutatja be az HBO és az HBO Go.

Az HBO Europe és a német TNT Serie koprodukciójában készülő sorozatot az UFA Fiction két munkatársa, Ralph Martin és Joerg Winger ötlete nyomán Laurențiu Rusescu, Daniel Sandu, Ralph Martin és Steve Bailie írta, Igor Cobileanski (Umbre) és Anca Miruna Lăzărescu (Utazás apánkkal / La drum cu tata) rendezi. A hat részes thriller producere Cristian Mungiu és Tudor Reu, a Mobra Films cégen keresztül.

A stáb Temesváron, Bukarestben és Frankfurtban forgat. A film kiindulópontja, hogy az egyik legnagyobb németországi bankot román hackerhálózat támadja meg. A történet a következő trió köré épül: Lisa Metz német kiberbűnözés-szakértő szülővárosában, Temesváron nyomoz, miközben kényelmetlen családi titkokkal kénytelen szembesülni. Itt találkozik Adam Sándor romániai rendőrrel, akivel kezdetben kölcsönösen bizalmatlanok, bár mindketten a Dark Mole néven futó hacker-zsenit keresik.

Az HBO Europe Közép-Európában, Skandináviában és Spanyolországban mutatja be a sorozatot, a TNT Serie Németországban, Ausztriában és Svájcban.

Az HBO Europe 2011 óta gyárt sorozatokat Közép-Európában, ilyen volt a romániai Umbre, a cseh Wasteland, a lengyel The Pack, a cseh Burning Bush és a magyar Aranyélet. Jelenleg készülőben van a lengyel Blinded by the Lights és a svéd Gösta, utóbbi fejlesztője Lukas Moodysson. (Cinemagia)Kapcsolódó