Két erdélyi díjazottja van a Cambridge-i Watersprite Awards fesztiválnak


Püsök Botond filmje, a Nyugalom van (It's Calm Here) című film kapta a legjobb dokumentumfilm díját a Cambridge-ben vasárnap záruló Watersprite Awards nemzetközi filmfesztiválon. A legjobb vágásért járó elismerést Lőrincz Jonatán vehette át a Le Jeune Pâtissièr című filmért.

A 12 perces Nyugalom van egy gyermekszívsebész mindennapjairól, a Le Jeune Pâtissièr című 16 perc 51 másodperces dokumentumfilm pedig egy saját vállalkozást indító 15 éves fiúról szól.

Püsök Botond 1986-ban született Csíkszeredában. A Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem Fotóművészet, Filmművészet, Média szakán diplomázott 2008-ban. Kendeffy című filmje közönségdíjas lett a 2016-os Filmtettfeszten, az Angéla című filmje pedig a bukaresti Docuart Fest rendezői díját nyerte el ugyanabban az évben. Szintén 2016-tól a Budapesti Színház és Filmművészeti Egyetem dokumentumfilmes mesterképzésének hallgatója.

Lőrincz Jonatán Marosvásárhelyen született, 2017-ben végzett a Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem Fotóművészet, Filmművészet, Média szakán. Jelenleg a Babelsbergi Konrad Wolf Filmművészeti Egyetem hallgatója.

A nemzetközi tehetségkutató és -gondozó Watersprite Awards fesztiválra legfeljebb 20 perces diákfilmek nevezhettek, díjakat 12 kategóriában osztottak ki. „Az év filmje” címet Hadley Hillel Ernie című alkotása kapta, ugyanez a film nyert elismerést látványtervezésért is. A díjazottak listája itt érhető el.


Kapcsolódó