Elkezdte Gomera című játékfilmjének forgatását Corneliu Porumboiu


Néhány nappal a Fotbal infinit című dokumentumfilmje berlini bemutatója után elkezdte Gomera című új játékfilmjének forgatását Corneliu Porumboiu. A rendezőnek ez az első filmje, amelyik részben Románián kívüli helyszínen forog.

A Gomerát Porumboiu saját 42 Km Film nevű cége, a francia Les Films du Worso és a német Komplizen Film gyártja. A Román Országos Filmközponttól és az Eurimages-től kapott támogatást.

A történet szerint Cristi, a rendőr (Vlad Ivanov) a Kanári-szigetekre, La Gomerára érkezik, hogy elsajátítsa az El Silbo nevű füttykommunikációs módszert. Valódi célja, hogy olyan információt találjon, amely felmenthetne egy romániai börtönben raboskodó üzletembert. A filmben fontos szerepet kapott még Catrinel Menghia, Rodica Lazăr és Sabin Tambrea. Az operatőr Tudor Mircea. A forgatás várhatóan április végén zárul.

A forgatókönyv Corneliu Porumboiu munkája. A rendező néhány éve látott egy dokumentumfilmet az El Silboról, a füttynyelvről, amit La Gomerán használnak a nagy távolságok áthidalására, ez inspirálta a történet megírására, amelyben a jelenkori kommunikáció ellenőrzöttségére, a verbális és a non-verbális konfliktusára is reflektál.

A Gomera 2019-ben kerül a romániai mozikba. (Cineuropa)Kapcsolódó