Steven Spielberg szerint a Netflix-filmek nem Oscar-mezőnybe valók


Az online tartalomszolgáltatók filmjei, amelyeket csak azért tűznek műsorra egy-egy hétre moziban is, hogy nevezhessenek az Oscar-díjra, nem kellene részt vegyenek a filmakadémia versenyében, mondta Steven Spielberg az ITV-nek adott interjúban.

A háromszoros Oscar-díjas filmrendező, akinek Ready Player One című filmje március végén kerül mozikba, úgy véli, egyre kevesebb filmes igyekszik majd támogatást gyűjteni vagy bekerülni a Sundance Filmfesztiválra, hogy moziforgalmazót találjon, és egyre többen támaszkodnak majd a streaming-szolgáltatók anyagi forrásaira, amelyek viszont legfeljebb egy hét mozivetítést ígérnek az Oscar-nevezés miatt. Ez viszont azt jelenti, hogy a filmesek a televíziós formátum mellett kötelezik el magukat, a tévéfilmek pedig megérdemelhetnek egy Emmy-díjat, de nem Oscart, mondja Spielberg.

A Netflix a Mudbound és az Okja című filmek esetében folyamodott a kötelező filmszínházi bemutatóhoz, a Mudbound-ot több kategóriában is Oscarra jelölték, többek között a legjobb mellékszereplő színésznő és a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriájában. (IndieWire)Kapcsolódó