Kettős sikert aratott az ÚTON Online Filmfesztiválon a Babuka a fűben


Megvannak az ÚTON Online Filmfesztivál közönségdíjasai. A Mediawave Együttlét társrendezvényének kínálata még elérhető a fesztivál hivatalos oldalán.

Az idén ötödik alkalommal megszervezett ÚTON Online Filmfesztiválon a közönség közel harminc filmre szavazhatott a legjobb film, rendező és operatőr kategóriákban.

A március 31-én lezárult szavazáson a közönség Búzási Gyopár Babuka a fűben című animációját választotta a fesztivál legjobb filmjének, amely a legjobb rendezésért járó díjat is megkapta. A fiatal rendező a Sapientia EMTE kolozsvári filmszakának mesteris hallgatója, animációs dokumentumfilmje korábban a Filmgalopp megosztott fődíját, és az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál legjobb diákfilmnek járó díját is elnyerte.

A legjobb fényképezésért járó díjat Alekszej Gopsa orosz operatőr kapta a Danila Dunaev rendezte Furcsa nő című filmért.

A díjazott alkotásokat az idén április 27. és május 1. között rendezett, 28. Tartóshullám Mediawave Együttléten is levetítik, április 26-ig pedig az ÚTON teljes válogatása elérhető a fesztivál hivatalos oldalán.Kapcsolódó