Romániában forgat Kohki Hasei japán filmrendező


Ghána, Jamaica és Mexikó mellett Romániában forgatja második nagyjátékfilmjét Kohki Hasei japán filmrendező. A Drunken Fish on the Moon vezető producere Emir Kusturica.

2018 őszén három hetet forgat Romániában Kohki Hasei. A rendező két díjat nyert a Velencei Filmfesztiválon a manilai alvilágban játszódó Blanka című debütfilmjével 2015-ben.

A román-mexikói-japán koprodukcióban készülő alkotás romániai produkciós partnere a Metropolis Film, helyi producere pedig Daniel Mitulescu. A film becsült költségvetése 1 millió euró, jelenleg támogatást keresnek hozzá.

A cselekmény négy szálon fut a világ különböző pontjain, ezek majd Romániában találkoznak. A rendező nyilatkozata szerint a film olyan emberekről szól, akiknek nincs sok pénzük, mégis zenével, szórakozással teli, gazdag életet élnek. A történeteket egy roma közösségben szerzett tapasztalatai és ghánai, jamaicai, mexikói kutatásai ihlették.

A stáb nagy része romániai, többek között az operatőr is. A film 2019-re készül el a tervek szerint. (Film New Europe)Kapcsolódó