Sorozat készül A számolás jogából


Fejlesztés alatt áll A számolás joga (Hidden Figures) című film alapján készülő sorozat a Nat Geo rendelésére.

A film Margot Lee Shetterly azonos című könyvének adaptációja, az amerikai űrprogramban dolgozó fekete matematikus nők igaz történetét dolgozza fel Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monáe, Kevin Costner, Kirsten Dunst és Jim Parsons főszereplésével. A filmet három Oscar-díjra jelölték, többek között a legjobb film kategóriájában.

Theodore Melfi leforgatta a Kódjátszma folytatását: ezúttal a hidegháborúban vagyunk és az elnyomott matematikus hőseinknek (akik immáron fekete nők) az oroszokkal kell felvenniük a versenyt az űrbe jutásért, miközben saját hazájukkal is meg kell vívniuk az egyenlő jogokért. Kritikánk itt.

A sorozat vezető producerei Peter Chernin és Jenno Topping, a Chernin Entertainment munkatársai, illetve a National Geographic.

A Nat Geo a National Geographic és a 21st Century Fox közös vállalkozása, és az utóbbi időben egyre több előre megírt, fikciós sorozattal jelentkezik. Április 24-én indítja a 10 Emmy-díjra jelölt Genius című sorozat második évadát, amelyben Antonio Banderas alakítja majd Pablo Picassót. Novemberben debütált az iraki háborúról szóló minisorozata The Long Road Home címmel. Fejlesztés alatt állnak még sorozatai az amerikai űrprogram kezdeteiről, a fogamzásgátló tabletta felfedezéséről, az Ebola vírus eredetéről, illetve a National Geographic Network megalapításáról. (Variety)Kapcsolódó