/ / /

Párhuzamos Kultúráért Díjat kap Török-Illyés Orsolya és Hajdu Szabolcs

Hír

A Mediawave Alapítvány 2018-ban pároknak, családoknak, családtagoknak adja a 2001-ben alapított Párhuzamos Kultúráért Díjat. Török-Illyés Orsolya színésznő és férje, Hajdu Szabolcs rendező is díjazottak között szerepel.

A Mediawave Alapítvány 2001 óta minden évben elismeri azokat a művészeket, közéleti személyiségeket, akik nem csak saját hivatásukban, hanem azon átnyúlva, több területen is sokat tettek és tesznek a hagyományok ápolásáért.

Török-Illyés Orsolya és Hajdu Szabolcs
2018-ban díjat kap Török-Illyés Orsolya, Hajdu Szabolcs és családjuk. „Filmjeik és színházi előadásaik maradandó élményt nyújtanak, családi terápiának is kiválóak. Néhány darabjukban Lujza lányuk és Zsiga fiuk is szerepet kapott” – indokolják az elismerést az alapítvány képviselői.

Elismerést kap Komlósi Orszolya és Füredi Zoltán, a Palantír Film Alapítvány / DocuArt mozi üzemeltetői, az Idegenek a Kertemben filmgyűjtemény létrehozói, dokumentumfilm fesztiválok szervezői, illetve Klaniczay Julia és Galántai György, az Artpool Művészetkutató Központ vezetői. Az intézmény a ’60-as évektől megjelenő új művészeti mozgalmaknak, irányzatoknak, törekvéseknek, köztük az ún. nem hivatalos művészeti törekvéseknek (underground, szamizdat) egyedülálló dokumentum-gyűjteménye.

A díjakat április 30-án a Tartóshullám Mediawave-en adják át. Részletek a fesztivál Facebook-oldalán olvashatóak.