Romániában végzik az utolsó simításokat az Un Certain Regard-szekció nyitófilmjén Romániában végzik az utolsó simításokat az Un Certain Regard-szekció nyitófilmjén

Romániában végzik az utolsó simításokat az Un Certain Regard-szekció nyitófilmjén

A Cannes-ban törzsvendégnek számító Szergej Loznica Donbass című filmje nyitja a filmfesztivál Un Certain Regard szekcióját május 9-én. A német-francia-ukrán-holland-román koprodukcióban készülő film utómunkáit a bukaresti Digital Cube végzi.

A Cinéfondation szekcióban versenyző román rövidfilm mellett ez lesz Románia hozzájárulása a 71. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál válogatásához. A Digital Cube vezetője szerint a bemutató után még dolgoznak a filmen.

A film operatőre a moldovai származású Oleg Mutu, aki Cristian Mungiu 4 hónap, 3 hét és 2 nap (4 luni, 3 săptămâni și 2 zile) és A dombokon túl (După dealuri) című filmjén is dolgozott. Az operatőr harmadszor dolgozik Loznicával a Ködben (V tumane, 2012) és A szelíd teremtés (Krotkaja, 2017) után. A Kelet-Ukrajnában zajló filmet Krivoj Rog városában forgatták február 13. és március 29. között.

A főszerepeket Tamara Jatszenko, Ljudmila Szmorodina, Oleszia Zsurakovszkaja, Borisz Kamorzin, Thorsten Merten, Szergej Russkin és Petro Pancsuk játszák, a filmben kisebb szerepet alakít a moldovai származású, Bukarestben élő színész, Valeriu Andriuță, aki A szelíd teremtésben (Krotkaja) is játszott. (Film New Europe)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat