Több magyar alkotást is vetít a szebeni nemzetközi filmfesztivál


Május 2. és 6. között szervezik meg a nagyszebeni Este Filmfesztivál harmadik kiadását. A rendezvény négy helyszínen mutatja be 2017 legelismertebb európai filmjeit, köztük négy magyar alkotást is.

A Best of Europe szekcióban vetítik A Viszkist (r. Antal Nimród), az 1945-öt (r. Török Ferenc), a Jupiter holdját (r. Mundruczó Kornél) és a Lengemeséket (r. Pálfi Zsolt).

Ugyanebben a szekcióban mutatják be a 2017-es cannes-i filmfesztiválon Arany Pálmát nyert A négyzet (The Square) című svéd filmet, fesztivál zsűrijének különdíját kiérdemelt Szeretet nélkül (Neljubov) című orosz alkotást, a legjobb forgatókönyv díját elnyert Egy szent szarvas meggyilkolása (The Killing of a Sacred Deer) című görög filmet, illetve az Európai Filmakadémia legjobb animációnak járó elismerését kieérdemelt Loving Vincent című festményanimációt.

A hagyományos filmvetítések mellett beszélgetések, különleges események is lesznek, például berendeznek egy „filmes hálószobát” is, ahová 40 lejbe kerül majd egy belépő. A mozijegyek ára egyébként 10 lej, de 100 lejért fesztiválbérlet is váltható.

A fesztivált a Román Nemzeti Kulturális Alap (AFCN) és a Román Filmközpont (CNC), illetve a Marquardt, a Transilvania Bank és Smart Bill finanszírozza.
 Kapcsolódó