Moziminőség a háztetőn: indul a Budapest Rooftop Cinema


Pénteken kezdődik a Budapest Rooftop Cinema hatodik évada. Idén is premierfilm, időtlen klasszikusok, valamint magyar és francia válogatás várja a közönséget. A Solo: Egy Star Wars-történet (Solo: A Star Wars Story) is látható lesz majd a tetőmozi vetítésein.

A helyszín a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a mozikban megszokott képminőséggel várja a nézőket - olvasható az üzemeltetők közleményében.
Az évad pénteken hivatalosan David Fincher Harcosok klubja című filmjével indul, de a hivatalos megnyitó előestéjén, csütörtökön is lesz már vetítés, ekkor a Deadpool 2-t láthatja a közönség.

A Budapest Rooftop Cinema, a Film.hu és a Magyar Nemzeti Filmarchívum Magyarok a háztetőn című közös keddi vetítéssorozata is több alkalommal lesz látogatható az idei szezonban, amelynek keretében a magyar filmtörténet kultikus remekművei mellett az elmúlt évek legnagyobb sikereit is megtekintheti a közönség. Hasonló lesz a program a French Rooftop Cinema vetítésein is, ahol a budapesti Francia Intézet közreműködésével francia filmekből ad ízelítőt a helyszín.

Az elmúlt évekhez képest újdonság, hogy idén a sorozatok rajongóit is várják a tetőn több népszerű széria egy-egy epizódjával.

A programot idén is színesítik a bemutatott alkotásokhoz kapcsolódó szakmai beszélgetések, a filmeket pedig minden esetben eredeti nyelven magyar felirattal, a magyar filmeket angol felirattal vetítik. Részletek az eseménysorozat Facebook-oldalán. (MTI)Kapcsolódó