/ / /

Vlad Țepeșről szólna az első román-dominikai koprodukció

Hír

Vlad címmel forgatna filmet Vlad Țepeșről Dilia Pacheco dominikai rendezőnő, aki a Cannes-i vörös szőnyegen győzte meg Iuliana Tarnovetchi romániai producert, az Alien Film munkatársát az együttműködésről.

Dilia Pacheco több mint 15 éve fejleszti filmtervét a 15. századi román történelmi személyiségről, Vlad Țepeșről (Karóbahúzó Vladról), aki Bram Stoker kultikus Drakula-figuráját is inspirálta. A rendező nemsokára Romániába utazik, hogy a helyszínen készítse elő a produkciót, amelyet 2020-ig tervez leforgatni. Iuliana Tarnovetchi producer forgatókönyvírót keres a további fejlesztéshez, a film költségvetése 3 millió dollár.

Dilia Pacheco

A dominikai rendező Vlad Țepeș emberi oldalát mutatná meg, a történet a kegyetlenségéről híres 15. századi fejedelem életét a török fogságtól kezdve követné.

Pacheco rendezői debütje, a Girasol 2017-ben a legjobb játékfilm díját nyerte el a Torontói Független Filmdíjak (TIFA) közül, és az Ibér-Amerikai Platino-díjra, illetve a dominikai La Silla-díjra is jelölték. A film operatőre Benjamin Echazarreta volt, aki Sebastián Lelio Gloria és Egy csodálatos nő (Una mujer fantastica) című filmjén is dolgozott.

Pacheco ugyanakkor egy ambiciózus regionális sorozat vezető producere is, cége, a PMS Prods. áll többek között a dél-amerikai koprodukcióban készülő Patria című bűnügyi sorozat mögött, amelyhez Dominikai Köztársaság, Kuba, Chile, Peri, Brazília és Kolumbia ad majd rendezőket. (Variety)

Címkék

, , , , hír, film