Ang Lee lesz az idei velencei filmfesztivál zsűrijének elnöke Ang Lee lesz az idei velencei filmfesztivál zsűrijének elnöke

Ang Lee lesz az idei velencei filmfesztivál zsűrijének elnöke

Az 54 esztendős Ang Lee már kétszer nyerte el a velencei filmfesztivál fődíját, az Arany Oroszlánt: 2005-ben a Brokeback Mountain - Túl a barátságon című filmért, 2007-ben pedig az Ellenséges vágyakért.

Ang Lee

A nemzetközi filmfesztivált szeptember 2.-12. között rendezik meg. Tavaly a német Wim Wenders ült a zsűrielnök székében.

Ang Lee Tajvanban született és nőtt fel, 1978-ban telepedett le az Egyesült Államokban. Első három játékfilmje - amelyeket trilógiaként is emlegetnek - a Lökő kezek (1992), Az esküvői bankett (1993) és az Étel, ital, férfi, nő (1994) számos nemzetközi díjat kapott. Értelem és érzelem (1995) című Jean Austen-feldolgozása a Berlinalén elnyerte az Arany Medve-díjat, és forgatókönyve Oscar-díjas lett.

A Tigris és Sárkánnyal 2000-ben a legjobb külföldi film Oscarját vitte el. Öt évvel később rendezői Oscart kapott a meleg cowboyokról szóló Brokeback Mountainért.

Lee jelenleg az 1969-es woodstocki zenei fesztivált visszaidéző Taking Woodstock című filmje utómunkálatain dolgozik

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat