Némafilm készülőfélben


Dan Pritzker milliárdos és elsőfilmes rendező nemrég fejezte be néhány film forgatását, melyek közül az egyik némafilm – írja a Variety.

Dan Pritzker, a Hyatt hotellánc néhai tulajdonosának fia a 246. helyet foglalja el a Forbes 2008-as Leggazdagabb amerikaiak listáján, és első két filmjét teljesen saját maga finanszírozta – sehol nem szorítva meg a költségeket.

Pritzker (háttal) a Bolden forgatásán

A 68 perces némafilm a Louis címet viseli, és Louis Armstrong gyerekkorát, karrierjének kezdetét, és életének többi részét eleveníti fel. Pritzker emellett egy másik filmen is dolgozik, melyben Buddy Bolden életét mutatja be. Elméletileg Bolden találta fel a dzsessz műfaját, ám megőrült, mielőtt akár csak egy hangjegyet is felvehetett volna. A Bolden főszereplője Anthony Mackie és Jackie Earle Halley lesznek, operatőre pedig Zsigmond Vilmos. A film valamikor nyár végére fog elkészülni.

Pritzker lelkileg és anyagilag is tizenöt éve tervezi ezt a kettős filmprojektet. 2007-ben azt nyilatkozta a The New York Times-nak, hogy szeretné, ha a film beleférne körülbelül 10 millió dollárba, ám a költségvetése már mostanig meghaladta a 25 milliót.


Kapcsolódó