Francia tisztelgés David Cronenberg előtt


David Cronenberg kanadai filmrendező azon szerencsések közé tartozik, akit érdemesnek tartottak a Francia Becsületrend, a legnagyobb francia állami elismerés elnyerésére – közölte a Variety.

Az április 1-jén Torontóban lesz megtartandó ceremóniát Jérôme Cauchard francia főkonzul fogja vezetni. Cronenberg lovagként kerül be a Francia Becsületrendbe. A szertartáson jelen lesz François Delattre francia nagykövet, valamint a Becsületrend nagymestere, a francia köztársasági elnök, Nicolas Sarkozy is.

David Cronenberg

Cronenberg nagyon sokat tett a francia kultúráért, ezért ez a díj egy elismerésként fog szolgálni, ami tovább erősíti a Franciaország és Kanada közti kulturális kapcsolatokat – hangsúlyozta a Variety. Cronenberg filmjei sikeresek voltak Franciaországban, számos díjat is nyertek. Közülük is kiemelkedik az 1996-os Cannes-i Filmfesztivál zsűrijének díja a Karambol című alkotásáért.

Cronenberg jelenlegi projektje Robert Ludlum egyik thrillere, a The Matarese Circle adaptációja lesz. A Michael Brandt és Derek Haas forgatókönyve alapján készülő film főszereplői nagy valószínűséggel Denzel Washington és Tom Cruise lesznek.Kapcsolódó