Közeleg az Antikrisztus


Lars von Trier dán rendező új filmje, az Antikrisztus a vártnál sokkal hamarabb, ősz helyett nyár elején fog a mozikba kerülni.

Trier első horrorfilmje már látatlanban hatalmas érdeklődést keltett, hiszen világszerte több országban előre „megvásárolták" már a filmet. A skandináv térségen kívül Spanyolország, Olaszország és Belgium lesz az elsők között, ahol az Antikrisztus bemutatásra fog kerülni – közölte a Cineuropa.

Részlet az <i>Antikrisztus</i>ból

A filmkészítők nem titkolt célja a Cannes-i Filmfesztiválra való bejutás, amire az eddigi reakciók szerint minden esélyük megvan. Rikke Ennis, a TrustNordisk elnökének véleménye szerint Trier filmjét vagy imádni vagy utálni fogják a nézők, de azt senki nem kérdőjelezheti majd meg, hogy mestermű.

Az Antikrisztus főszereplői Willem Dafoe és Charlotte Gainsbourg, akik gyerekük elvesztése után visszavonulnak egy eldugott, erdei kis házikóba, ahol igen különös dolgok fognak történni.

A film operatőre az Oscar-díjas Anthony Dod Mantle, aki a Dogville és a Manderlay készítése során is együtt dolgozott Trierrel. Végül de nem utolsó sorban pedig Trier forgatókönyvíró társa a több tucat forgatókönyvet magának tudható (Esküvő után, A hercegnő stb.) Anders Thomas Jensen, aki rendezőként is kimondottan sikeres volt az utóbbi években (Ádám almái, Zöld hentesek).Kapcsolódó