Újra a régi lesz az Oscar Újra a régi lesz az Oscar

Újra a régi lesz az Oscar

Jövőre csak március elején osztják ki az Oscar-díjakat, hogy a ceremónia ne essen egybe a februári téli olimpiával – tájékoztatott az MTI.

A téli olimpiát jövőre a kanadai Vancouverben rendezik meg február 12. és 28. között, ezért a Filmakadémia úgy döntött, hogy egy későbbi időpontra csúsztatja a rendezvényt.

Az Amerikai Filmakadémia (AMPAS) 82. díjátadó gálaestjét március 7-én vasárnap este sugározza élőben az ABC tévécsatorna a hollywoodi Kodak Színházból – jelentette be szerdán Leslie Unger, a testület szóvivője. A jelölőlapokat december 28-án juttatják el a Filmakadémia tagjainak, akiknek január 23-ig kell visszaküldeniük szavazataikat.

Az Oscar-jelöltek névsorát február 2-án hozzák nyilvánosságra. „A jelölőprocedúra szempontjából ez még egy hetet ad a tagoknak arra, hogy filmeket nézzenek" – magyarázta a késleltetett díjkiosztás előnyét Unger. Bár 2004 előtt megszokott volt a március végi díjkiosztás, az utóbbi években rendszerint februárban került rá sor, idén február 22-én tartották a gálát.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat