Felkerült a netre az új X-Men-film


Kiszivárgott és felkerült a világhálóra az X-Men kezdetek: Farkas című, világszerte április végén bemutatandó, Hugh Jackman főszereplésével készült filmnek egy csaknem kész verziója – írja az EST.hu.

Az igen jó minőségű kalózmásolatot több fájlmegosztó és illegális filmletöltő site-ra is felrakták. A neten terjedő változat azonban még nem a film végleges verziója: több speciális effekt még hiányzik belőle, és több helyen láthatók a színészeket tartó drótok is.

Az X-Men kezdetek: Farkast egyébként majd csak április 29-én mutatják be Nagy-Britanniában, április 30-án Magyarországon, valamint május 1-jén hazánkban és az Egyesült Államokban. A világhálóra kedden felkerült kalózmásolatot már több mint 75 000 felhasználó töltötte le. Az egyik user véleménye szerint azonban „nagyon hiányzik a CGI, és a film borzalmasan néz ki nélküle, így mindenképpen el kell menni a moziba is megnézni”.

Az X-Men-filmek sorában a legújabbat a nagy nyári sikerfilmek, például a Transformers 2. és az új Star Trek kihívójának szánták, de az a botrány nagyban csökkentheti az esélyeit. Azt még nem tudni pontosan, ki szivárogtathatta ki a 20th Century Fox stúdió berkeiben készült Farkast.

Részlet az X-Men kezdetek: Farkas c. filmből

Habár a netes verzión nem látható számláló vagy a stúdió logója, a felvétel elején felvillan egy rövid ideig egy felirat, melyen a „Rising Sun Pictures, 2009. március 2.” szavak olvashatók. A Rising Sun Pictures egy ausztrál vizuális effektes cég, mely dolgozott a Farkason. Ennek ellenére az illetékesek szerint nem bizonyítható, hogy a szóban forgó társaságtól került volna ki a film.

Az ügyben nyomozó hatóság szerint manapság már igen szokatlan, hogy egy teljes film kiszivárog és felkerül az internetre, mivel a megjelenés előtti biztonsági intézkedéseket rendkívül megszigorították az utóbbi években. A hírek szerint a konkrét esetben a 20th Century Fox stúdió még nem reagált az incidensre.

Az X-Men kezdetek: Farkas című szuperhősfilmet Gavin Hood rendezte, és Hugh Jackman tér benne vissza a mutáns Farkas (az eredeti képregényben: Rozsomák) szerepében. A műben látható még rajta kívül Liev Schreiber és Ryan Reynolds is.Kapcsolódó