Eastwood mégsem vonul vissza?


Clint Eastwood filmlegenda nemrégiben bejelentette, hogy habár rendezőként továbbra is aktív marad, a színészi pályától visszavonul: utolsó filmje a Magyarországon április 16-án, hazánkban pedig április 17-én bemutatandó Gran Torino lesz. Azt EST.hu tájékoztatása szerint viszont úgy tűnik, hogy Eastwood talán mégis meggondolta magát.

Amíg a Gran Torino, Clint Eastwood pályájának legnagyobb sikert arató filmje készült, egyre-másra érkeztek a hírek, hogy ez lesz a 79 éves színész-rendező utolsó munkája színművészként. A rendezést nem adja fel (már készül is a következő munkájára, a The Human Factor című Nelson Mandela-életrajzi filmre), de nem áll többé a kamerák elé.

Clint Eastwood

A rajongók azonban nem adtak hitelt ezeknek a nyilatkozatoknak: megszokták már, hogy a fáradhatatlan „Piszkos Harry" időnként rájuk ijeszt. Eastwood pedig nemrégiben elmagyarázta egy újságírónak, miért dobja fel időnként a saját nyugdíjáról szóló hírt.

„Amikor a Gran Torinóhoz válogattuk a szereplőket, egymás után érkeztek a ragyogó tehetségű 16-17 éves színészek és amatőrök. Néztem őket, és arra gondoltam: abbahagyom. Még azok is, akik csak a kínai banda fegyvereseit játszották, annyi energiát és tehetséget fektettek a munkájukba, hogy úgy éreztem: bölcsebb, ha átadom nekik a helyem. De nem megy könnyen. A színészet nagy strapa, a hiánya viszont még nagyobb. Kimondtam, hogy nem játszom többet, de talán mégis fogok. Nagyszerű érzés volt a Gran Torinóban együtt akciózni a fiatalokkal" – nyilatkozta Clint Eastwood.Kapcsolódó