Rolling Stones, Scorsese és Costa Gavras ma este a Berlinalen

Február 7-én Rolling Stones-dokumentumfilmmel és több mint hatvan sztárral nyit az 58. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál.

Martin Scorsese Shine the Light című koncertfilmjének világpremierjével nyit az idei Berlinale. A ma esti bemutatón nemcsak a rendező, hanem Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts és Ron Wood is jelen lesz a Rolling Stones részéről. A fesztivált Dieter Kosslick igazgató mellett Costa Gavras görög filmrendező, a zsűri elnöke nyitja meg. A nyitóünnepségen több mint öt tucat európai és hollywoodi sztár teszi tiszteletét, köztük olyan rendezők, mint  Wolfgang Becker (Good bye, Lenin!), Brian De Palma (Fekete dália) Steven Soderbergh (Traffic), Tom Tykwer (A lé meg a Lola).

A fesztivált 1951-ben rendezték meg először Nyugat-Berlinben. Akkor még Cary Grant, Sophia Loren, Gary Cooper és Jean Gabin voltak az aktuális sztárok.

Az idei fesztivál kilenc szekciójában több mint 380 kisjáték-, nagyjáték- és dokumentumfilmet vetítenek, ezek közül 21 nagyjátékfilm verseng az Arany és Ezüst Medvékért, valamint gyermekfilm kategóriában a Kristály Medvéért.

Kapcsolódó