Gettómilliomos: adomány Mumbainak Gettómilliomos: adomány Mumbainak

Gettómilliomos: adomány Mumbainak

A Gettómilliomos című, nyolc Oscar-díjas film készítői bejelentették: 500 000 fontot (745 000 dollárt) ajánlanak fel egy jótékonysági alapítványnak. Ezzel a pénzzel a Mumbai szegénynegyedeiben élő gyermekeket segítik majd – tájékoztatott az EST.hu.

A film az indiai nagyvárosban játszódik, és ott is forgatták. A filmesek így akarnak köszönetet mondani, és egyben segíteni az ott élőkön. A Gettómilliomos alkotói már korábban is jótékonykodtak a film kapcsán: akkor a mű két gyerekszereplőjét költöztették ki a gettóból az indiai hatóságok segítségével új otthonokba.

„Miután élveztük a Mumbaiban élők vendégszeretetét, azt éreztük méltányosnak, ha a film sikeréből valamennyit visszaforgatunk a város azon területeibe, ahol a legnagyobb szükség van a támogatásra, és ahol néhányak életében ez a pénz valódi változást hozhat” – nyilatkozta a Gettómilliomost rendező Danny Boyle az adakozással kapcsolatban.

Gettó millomos

Az 500 000 fontos (745 000 dolláros) támogatást egy öt éves projekt keretében a város szegénységben élő gyermekeinek megsegítésére fogja fordítani a Plan nevű szervezet. Az összesen közel 50 országban tevékenykedő alapítvány valószínűleg elsősorban a higiéniás körülmények és az oktatási rendszer javítására koncentrál majd.

„A Föld lakosságából mintegy egymilliárd ember él gettókban, és a szegénynegyedek lakóinak száma naponta 100 000 fővel növekszik. A Gettómilliomos pedig a közönségnek világszerte megmutatott egy pillanatképet arról, milyen életet is él a bolygó minden hatodik lakosa” – mondta Marie Staunton, a Plan munkatársa.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat