Megújult a Filmtett!


Tegnap éjfélkor megújult a Filmtett – Erdélyi Filmes Portál weboldala. Bár arculatot nem váltottunk, az oldal kiszélesítésének egy sereg új ötlet megvalósulása köszönhető. Nem kell többé mélyen legörgetned az egereddel ahhoz, hogy Frisstetteinket elérd, nem kell keresgélned például az Alkotótábor menüpontot, és újabb rovatokat indítunk.

A Nagy Oscar-maraton címmel egyedülálló rovatot indítottunk. 1929. május 16-án adták át az első Oscar-díjat – ennek apropóján a következő hetekben végigjárjuk a teljes filmtörténetet, felidézzük a legjobb film és a legjobb külföldi film Oscar-szobrocskájával kitüntetett alkotásokat: miről is szóltak, miért voltak annyira különlegesek a maguk idejében, és mitől jelentősek ma is vagy merültek feledésbe az idők során. A rovat péntekenként fog megjelenni.

Hasonlóan izgalmas a most indult képes toplistánk is, amely 10 helyezettet foglal magába és hozzászólásokkal bővíthető. Melyik volt a filmtörténet 10 legjobb zabálós jelenete? vagy melyik filmben szerepelt a 10 legsikerültebb zombi? melyik a 10 legégőbb filmes közhely? és ha komolyabbak akarunk lenni: melyik volt a 10 legjobb önreflexív film?

A Filmtett régebb óta működő részein is végeztünk egy kis ráncfelvarrást: ezentúl értékelhetőek lesznek a filmek, a főoldalra moziajánlót szúrtunk be, ugyanakkor számos kisjátékfilm is elérhető már itt, a filmtett.ro-n.


Címkék

Kapcsolódó