Anime fesztivál Budapesten


A Magyar Anime Társaság a manga- és animekultúra, illetve általában a klasszikus és modern távol-keleti (elsősorban, de nem kizárólag japán) kultúra népszerűsítése, bemutatása céljából, több éves hagyományaival összhangban ismét megszervezi az AnimeCont.

Az esemény május 16-17-én Budapesten, a Petőfi Csarnokban és szabadterén zajlik majd, ahol változatos programokkal várják a látogatókat: előadásokkal és beszélgetésekkel, anime-vetítéssel, mangavásárral, sokféle versennyel, harcművészeti bemutatóval, karaokéval és workshoppal.

A kétnapos rendezvény során levetítik a Wonderful Days, a Hellsing, a Karas és a Tekkonkinkreet című animéket és a Death Note – A halállista című mangafeldolgozást. De lehet nézni japán zenei videókat és AMV-ket (anime music video) is, ezenkívül részt lehet venni az AMV-kről, a zenről, az animékben felfedezhető mitológiai és szellemi tanításokról szóló előadásokon, de lesznek beszélgetések is (például az animéket szinkronizáló színészekkel).

Anime

Az AnimeConra érvényes jegy ára 1 700 forint (korábban 3 ezer forintos kétnapi jegyeket is lehetett kapni, de sajnos ezek már elfogytak). A pénztárnyitás mindkét nap 9 órakor, a kapunyitás mindkét nap 10 órakor történik. Érdemes korán kelni (vagy elővételben jegyet vásárolni), mivel a szervezők szerint megtörténhet, hogy a helyszínen vásárolható jegyek elfogynak.

A részletekről az AnimeCon honlapján lehet tájékozódni.Kapcsolódó