Tévésorozat készítését tervezi a Twitter


Tévésorozat készítését tervezi a hatalmas népszerűségnek örvendő közösségi mikroblog, a Twitter – tájékoztatott az MTI.

A Reveille produkciós céggel és a Brillstein Entertainmenttel összefogva egy olyan forgatókönyv nélküli sorozatot terveznek, amely a közösségi oldalra épül, ezért folyamatosan várják majd a világ minden tájáról érkező rövid, 140 karakteres üzeneteket a felhasználóktól. A műsor, hasznosítva a Twitter nyújtotta lehetőségeket, a különböző hírességek nyomába küldené a részt vevő játékosokat interaktív, egyfajta versengésre ösztönző formában.

„A Twitter átalakítja az emberek közötti kommunikációt, különösen a hírességek és rajongóik kapcsolatait illetően” – magyarázta Howard T. Owens, a Reveille ügyvezető igazgatója, aki azt várja, hogy a műsor feltárja a Twitter lehetőségeit a televízióban.

Twitter

A műsorról egyelőre részletek nem ismertek. A Reveille produkciós cég olyan híres sorozatokat készített már, mint a Csúnya Betti vagy a Tudor-ház, a Brillstein pedig a Maffiózókat.

A San Franciscó-i székhelyű Twittert 2007-ben alapították, és a közösségi mikroblog az internet egyik leggyorsabban növekvő honlapja. A Nielsen piackutató cég egy minapi felmérése szerint 2008 februárjában még csak 475 000 felhasználója volt, egy évvel később pedig 7 millió.

A Twitteren a Filmtett is megtalálható a http://twitter.com/filmtett címen, ahol naprakész információkkal, kritikákkal és egyéb érdekességekkel várjuk a lelkes twitterezőket.Kapcsolódó