Sophie Marceau kedvenc írója Szabó Magda


Sophie Marceau francia színésznő kedvenc írója Szabó Magda – számolt be a L'Express című francia hetilap csütörtökön megjelent számában.

A franciák legkedveltebb színésznőjét a 62. Cannes-i Filmfesztiválon bemutatott legújabb filmje, a Ne nézz vissza kapcsán faggatta a magazin kedvenceiről – tájékoztatott az MTI.

Arra a kérdésre, hogy ki a kedvenc írója, a színésznő azt válaszolta: „Szabó Magda. Két évvel ezelőtt fedeztem fel. Azóta minden könyvét elolvasom”.

Ne nézz vissza

Szabó Magda 2003-ban Az ajtó című regényéért megkapta az 1904-ben alapított, kizárólag női zsűritagok által odaítélt Femina nevű francia irodalmi díjnak az év legjobb külföldi regényét jutalmazó változatát, és ennek köszönhetően a hetvenes évekbeli sikere után Franciaország újra felfedezte magának a 2007 őszén elhunyt magyar írónőt.

A párizsi Viviane Hamy kiadónál sorra jelennek meg új fordításban az írónő regényei; a Katalin utca, a Pilátus és Az őz után februárban került a francia könyvesboltokba az 1990-ben írt A pillanat és az 1970-es Ókút, mindkettő Chantal Philippe fordításában.


Kapcsolódó