Danny Boyle megint Mumbairól forgat


Danny Boyle, a Gettómilliomos rendezője újabb filmet készít Mumbairól, India kereskedelmi fővárosáról – tájékoztatott az MTI.

Simon Beaufoy, a Gettómilliomos Oscar-díjas forgatókönyvírója a The Daily Telegraph on-line kiadásában elmondta, a brit rendező már meg is vásárolta a Maximum City: Bombay Lost and Found című könyv megfilmesítési jogait, és arra készül, hogy összehozza a korábbi stábot. A 42 éves forgatókönyvíró jegyzi majd a készülő produkciót is. „A dolog még csak néhány hete dőlt el, de én írom Dannynek a szkriptet” – erősítette meg. „A Maximum City nem fikciós mű, így aztán nem lesz könnyű megtalálni hozzá a sztorit. Csodálatos könyv, magam is forgattam, mikor a Gettómilliomoshoz végeztem kutatásokat. Van néhány remek karakter a könyvben, de nincsenek történetek, tehát az lesz a dolgom, hogy kitaláljam őket” – idézte az írót hétfőn a telegraph.co.uk.

Simon Beaufoy

Suketu Mehta kötete, amely 2005-ben a Pulitzer-jelölt könyvek között szerepelt, egyfajta útleírás és memoár, amely színpompás képet varázsol az olvasó elé a mumbaiakról és a város történetéről. Beaufoy ezért úgy gondolja, hogy voltaképpen maga a „vibráló, fiatal város” lesz a főszereplő, ahol „minden annyira nyitott: az érzelmek teljes skálája és a városlakók egyaránt”.

A szerző, aki manapság egy bárkán él London Wandsworth negyedében, lelkesen idézte fel a Gettómilliomos körüli munkát, de elárulta: most, hogy végre elnyugodtak a film sikerének hullámai, alig várja, hogy újra belefogjon az írásba.Kapcsolódó