Harrison Ford a legjobban fizetett színész


A Forbes magazin felmérése szerint Harrison Ford jelenleg a legjobban fizetett színész Hollywoodban, miután 64,95 millió dollárt vihetett haza az elmúlt egy évben.

A veterán színész elsősorban annak köszönheti az anyagi sikert, hogy tavaly ismét eljátszotta a legendás régészprofesszor szerepét az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című kalandfilmben. A Steven Spielberg rendezte mű világszerte több mint 750 millió dollárt hozott.

A felmérésekre, listákra specializálódott Forbes a színészek 2008 júniusa és 2009 júniusa közt elért fizetését vizsgálta, amely alapján Harrison Ford mögött Adam Sandler végzett 54,9 millió dolláros keresettel, köszönhetően két sikerfilmjének, az Esti meséknek és a Ne szórakozz Zohannal! című vígjátéknak – részletezi az EST.hu.

Idén „csak” a harmadik helyen végzett a tavalyi győztes, Will Smith, 45 millió dolláros eredménnyel, míg a TOP5-be Eddie Murphynek és Nicolas Cage-nek sikerült még bejutnia (mindketten 39,9 milliót hoztak össze). Két héttel ezelőtt a gazdasági magazin a világ hírességeit befolyásuk alapján rangsorolta: azon a listán Angelina Jolie végzett az első helyen Oprah Winfrey, Madonna és Beyoncé Knowles előtt.

Harrison Ford egyébként nagy visszatérése, az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága után Crossing Over címmel forgatott filmet (amit idén februárban mutattak be az Egyesült Államokban), a közeljövőben pedig a Crowley című orvosos drámában, majd 2010-ben a Morning Glory című vígjátékban tűnik fel.

image_print


Kapcsolódó