Ingyen nézhető sikerfilmek a Filmkliken


Június 18. és július 7. között, azaz 20 napon át 20 film látható ingyen a filmklik.hu oldalon.

A Filmklik már régóta keresi annak lehetőségét, hogy a forgalmazás költségeit ne a nézőkkel fizettesse meg. Ezeket az ingyenesen látható filmeket hirdetésekkel látják el – ez ugyanis az ára annak, hogy a nézőknek egy fillért se kelljen költeniük. A site szerkesztői szerint azonban ezeknek a reklámoknak a mennyisége még mindig töredéke annak, amivel a televízióban találkozhatunk egy-egy nagyjátékfilm sugárzása közben.

The Queen

A Filmklik ezt az akcióját kifejezetten teszt jellegűnek szánja. Ez alatt a húsz nap alatt a közönség és a jövőbeli hirdetők pontosan megismerhetik azt a formát, amit a későbbiekben is alkalmazni szeretnének a site üzemeltetői, és eldönthetik, élnek-e vele. Amennyiben a közönség igent mond azzal, hogy magas nézettséget produkál, ezzel meggyőzheti a reklámozókat a modell működőképességéről, vagyis a jövőben is nyílik mód ingyenes filmforgalmazásra. A modell Amerikában és Nyugat-Európában már sikeresen működik, a Filmklik szerint itt az idő, hogy Magyarországon is meghonosítsák.

Ami pedig a technikai tudnivalókat illeti: az akcióban résztvevő filmek PC-n és Macintosh számítógépeken, sőt akár mobilböngészőkön, Windows és Linux operációs rendszereken is nézhetőek. Mindössze 1-1,5 Mbps-os valós netsebesség, illetve Flash Player 9-es szükséges hozzá. Lényegében tehát aki például a YouTube-on gond nélkül tudja nézni a HQ-s videókat, annak itt sem lesz problémája.

A húsz ingyenesen nézhető film pedig a következő: Aura, Edukators, Oldboy, Elszabott frigy, C.R.A.Z.Y., Sötétkékmajdnemfekete, Idő, Piaf, Élj és boldogulj!, Vadító szép napok, Álmodozók, Irina Palm, Isten városa, 2046, Bin-Jip: Lopakodó lelkek, Mr. Vengeance - A bosszú ura, Utóirat: szeretlek, Mielőtt az ördög rádtalál, A gépész, A királynő.


Kapcsolódó