/

Hírek

Csütörtökön kezdődik a Filmszereda

Magyar és román játékfilmekkel és számos koncerttel várja a filmrajongókat szeptember 21. és 30. között a Filmszereda Székelyföldi Mozgókép Fesztivál. A válogatásba külföldi filmsikerek is bekerültek.

// kárpát-medence

Hollandiában díjazták az 1945-öt

Török Ferenc filmje elnyerte a vlissingeni Film by the Sea fődíját. A fesztivál versenyében gyakran megfordul magyar film, de ez az első alkalom, hogy díjat is kap.

// európa

Meghalt Harry Dean Stanton

91 éves korában, egy Los Angeles-i kórházban, szeptember 15-én elhunyt Harry Dean Stanton amerikai színész, akit többek közt a Párizs, Texasból, A keresztapa 2. részéből vagy A nyolcadik utas: a Halálból ismert a világ.

// hollywood

A Netflix elvesztette a Csillagok háborúját

A Disney CEO-ja, Bob Iger tegnap bejelentette, hogy a korábbi tervekkel ellentétben nem a Netflixen, hanem a Disney 2019-ben debütáló saját platformján fogja sztrímelni a Star Wars franchise következő részét.

// nagyvilág

Kezdődik a CineFest

Ma kezdődik a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek díszvendége ezúttal Jirí Menzel Oscar-díjas cseh rendező és a Sörgyári capriccio című film legendás női főszereplője, Magda Vásáryová szlovák színésznő lesz.

// kárpát-medence