A Fantomszál nyerte a FIPRESCI nagydíját A Fantomszál nyerte a FIPRESCI nagydíját

A Fantomszál nyerte a FIPRESCI nagydíját

Paul Thomas Anderson az első filmrendező, aki háromszor érdemelte ki a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének (FIPRESCI) nagydíját.

A szervezet 473 tagjának szavazata alapján a Fantomszál (The Phantom Thread) című film lett 2018 legjobbja. Paul Thomas Anderson rendező a 2000-es Magnólia (Magnolia) és a 2008-as Vérző olaj (There Will Be Blood) című alkotásaiért is megkapta a Grand Prix-t. A díjat szeptember 21-én adják át a San Sebastián Nemzetközi Filmfesztiválon.

A 2018-as döntősök a Fantomszál mellett Lucrecia Martel Zama, Martin McDonagh Három óriásplakát Ebbing határában (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) és Pawel Pawlikowski Zimna Wojna című filmjei voltak.

A FIPRESCI 1999 óta ítéli oda nagydíját az előző 12 hónapban bemutatott nagyjátékfilmek legjobbjának a tagok szavazata alapján. Az elismerést korábban többek között Michael Haneke, Aki Kaurismäki, Cristian Mungiu, Richard Linklater, Jean-Luc Godard, Pedro Almodóvar, George Miller, Jafar Panahi és Maren Ade is kiérdemelték.

(közlemény)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat