/ /

A nagy füzet hírek

Versenyben A nagy füzet a Les Arcs Európai Filmfesztiválon

Szász János A nagy füzet című filmje meghívást kapott a szombaton kezdődő Les Arcs Európai Filmfesztivál versenyprogramjába, amelyet ötödik alkalommal rendeznek meg a francia Alpokban, s amelynek idei díszvendégei a volt Jugoszlávia utódállamai.

// európa

Három díjat nyert Los Angelesben A nagy füzet

Szász Jánost, Molnár Piroskát, a Gyémánt ikreket, Deák Krisztinát és Máthé Tibor operatőrt díjazta a hétvégén véget ért 13. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál zsűrije. A zsűrijelnök az Amerikában alkotó animációs rendező, Csupó Gábor volt. A Bunyik Entertainment szervezésében a Laemmle’s NoHo7 filmszínházban megrendezett filmünnepen 15 játékfilm és rövidfilmek is bemutatkoztak november 15. és 21. között.

// nagyvilág

Nagy sikerrel mutatták be Washingtonban A nagy füzetet

Teltházas előadáson, tapsoló közönség előtt vetíttették le vasárnap az Amerikai Filmintézet (AFI) washingtoni filmszínházában Szász János A nagy füzet című filmjét, amelyet a Magyarország az idegen nyelvű alkotások kategóriájában Oscar-díjra jelölt.

// nagyvilág

A nagy füzet nyitja a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált

November 13–21. között magyar filmeket vetítenek Hollywoodban. A nagy füzet egyik főszereplője, Molnár Piroska és a film rendezője, Szász János személyesen részt vesz az ünnepélyes megnyitón a Laemmle’s Royal filmszínházban.

// nagyvilág

Haifában díjazták A nagy füzetet

Szász János filmjét elismerő oklevéllel tüntette ki a haifai nemzetközi filmfesztivál, Izrael vezető filmes rendezvénye. A nemzetközi szereplőgárdát felvonultató film hamarosan Ázsiában, az Egyesült Államokban és Ausztráliában is bemutatkozik.

// nagyvilág