/ /

A vaslady hírek

A némafilmes kapta a legjobb filmnek járó Oscart

A Michel Hazanavicius rendezésében készült francia–belga produkció nyerte el a 84. Oscar-gála fődíját. A némafilmes összesen 5, Martin Scorsese Hugója 4, A Vaslady pedig 2 szobrocskát gyűjtött össze. Az átadóünnepség tegnap este zajlott a Los Angeles-i Hollywood & Highland Centerben (az egykori Kodak Theatre-ben).

// hollywood

Vaslady a német fővárosban

Életműdíjjal tünteti ki a 62. Berlinale Meryl Streepet, aki a retrospektív vetítések mellett legújabb filmjével, A Vasladyvel is szerepel a programban. Tegnap sajtótájékoztatón mesélt az újságíróknak több évtizedes pályafutásáról.

// európa

A némafilmes volt a BAFTA-gála legnagyobb nyertese

7 díjat, köztük a legjobb filmnek, rendezőnek és a legjobb színésznek járót nyerte el A némafilmes a Brit Film- és Televízióakadémia vasárnapi, 65. díjátadó ünnepségén a londoni királyi operaházban.

// európa

A Hugót és A némafilmest jelölték a legtöbb Oscarra

Az amerikai filmakadémia közzétette ma délután a 84. Oscar-jelöltek listáját. Kilenc filmet kapott jelölést, köztük A némafilmes, A leleményes Hugo és Az élet fája, a színészek közül pedig George Clooney-t, Meryl Streepet, Brad Pittet és Michelle Williamsot emelték ki az akadémia szavazói.

// hollywood