/ /

Andrew vajna hírek

Külföldi sztároktól tanuljanak a magyarok

Az Index birtokába került tervek szerint Andy Vajna kormánybiztos külföldi sztárokkal oktatná a magyar forgatókönyvírókat, a nálunk forgató külföldi stábok helyett meg elvégezné a papírmunkát. Az MMKA adósságát átvette a filmalap, most pedig a producerektől kérné vissza a pénzt. A filmjogokat is elvennék a nem fizetőktől.

// kárpát-medence

Vajna: megkezdődhet három film forgatása

A benyújtott 100 forgatókönyvből már 40-et elbíráltak, és 3 film forgatása megkezdődhet az idén, illetve 11 fejlesztési projektet valósítottak meg a magyar film megújítása érdekében – jelentette ki Andrew G. Vajna pénteken Egerben.

// kárpát-medence

Andrew G. Vajna: az átmeneti időszak véget ért a filmiparban

Andrew G. Vajna szerint átláthatóbbá és hatékonyabbá vált a magyar filmek finanszírozása az elmúlt évben. Az első pályázat megjelenése után már csaknem százan regisztráltak a Magyar Nemzeti Filmalapnál, ahová már két pályázat is érkezett – mondta a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos az MTI-nek.

// kárpát-medence

Új filmes képzés az ELTE BTK-n – Andy Vajna bábáskodásával

Az ELTE Bölcsészettudományi Karán működő mozgóképes, filmes képzések új fejezetét nyitja meg az az együttműködési megállapodás, melyet augusztus 29-én a Kar nevében Dr. Dezső Tamás dékán és Dr. Brenner Koloman dékánhelyettes, valamint a CinePartners Entertainment Inc. elnöke és tulajdonosa, Hódi Jenő írta alá.

// kárpát-medence