/ /

Anilogue hírek

Kínai animáció nyert az Anilogue-on

A hegyek és vizek könyve című egész estés kínai produkció és A teher című svéd rövid animáció nyerte szombaton a 15. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál díjait az Uránia Nemzeti Filmszínházban megrendezett díjátadón. Lovrity Anna Katalin Vulkánsziget című rövidfilmje külön elismerésben részesült.

// kárpát-medence

Szerdán kezdődik az Anilogue

A hat versenyfilm mellett további tíz egész estés animáció lesz látható a 13. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon, amelyet november 25. és 29. között rendeznek meg Budapesten. A helyszínek: Uránia Nemzeti Filmszínház, Puskin mozi, Art+ Cinema és a Szlovák Intézet.

// kárpát-medence

Skandináv gyerekfilm nyerte az Anilogue fődíját

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban szombaton este kiosztották a 12. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál díjait. A fődíjat Esben Toft Jacobsen A túlon túl című alkotása nyerte. A közönségdíjat Bucsi Réka Symphony No 42. című munkája kapta.

// európa

Az Ánima Buenos Aires lett a 11. Anilogue fődíjasa

November 30-án este az Uránia Nemzeti Filmszínházban kiosztották a 11. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál díjait. Az egészestés kategóriát az argentín Maria Ramirez Ánima Buenos Aires című, négyrészes alkotása nyerte. A közönségdíjat Vácz Péter kisfilmje, a Nyuszi és Őz kapta. A rövidfilmek versenyében Jérémy Clapin a Palmipédarium című animációja bizonyult a legjobbnak.

// európa

A festmény nyerte meg az Anilogue fődíját

November 24-én este az Uránia Nemzeti Filmszínházban kiosztották a 10. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál díjait. Az egész estés kategória fődíját az Arany Pálma-díjas francia animációs mester, Jean-François Laguionie A festmény című alkotása nyerte. A közönségdíjat Jossie Malis műve, a Bendito Machine IV kapta. A rövidfilmek versenyében Lena von Döhren a The Little Bird and the Leaf című rajzfilmje bizonyult a legjobbnak.

// európa

Jön a 10. Anilogue

Budapesten 10., Bécsben pedig 5. alkalommal rendezik meg idén az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivált. Budapesten november 21–25. között az Uránia és Toldi mozi várja a rajzfilmek szerelmeseit. 10 egész estés animáció és több mint 100 rövidfilm mellett gyermek- és felnőtt-workshop, Anime Haiku szekció, valamint a neves cseh művész, Jiří Trnka műveit bemutató kiállítás és retrospektív vetítés- sorozat színesíti a programot. A fesztivál nyitófilmje a számos díjat elnyert Ráncok című spanyol alkotás.

// kárpát-medence

Holland film kapta az Anilogue fődíját

A holland animációs filmes, Floris Kaayk nyerte az Anilogue 2010 Nemzetközi Animációs Filmfesztivál fődíját A lények eredete című 12 perces alkotásával; a négynapos seregszemle eredményeit szombat este hirdették ki Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban. (MTI)

// európa

Hamarosan kezdődik az Anilogue

A legendás Jan Švankmajer legújabb mozifilmjének bemutatójával veszi kezdetét az Anilogue fesztivál nyolcadik évada. A gazdag kínálatban a budapesti és bécsi közönség az elmúlt hónapok szórakoztató és művészi animációs filmjeinek legjavát láthatja a japán animéktől az argentin tárgyanimációig, nyolc napon keresztül. (filmháttér)

// európa

Lett film lett az Anilogue-nyertes

Három különdíjat és egy fődíjat osztott ki szombat este a 7. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál díjkiosztó ünnepségén a Tomek Baginskiból, Alexei Alexeevből és Hitoshi Suzukiból álló nemzetközi zsűri, de díjazott a közönség is – írja az EST.hu.

// kárpát-medence