/ /

Animáció világnapja hírek

Ma van az animáció világnapja

Október 28-a az animáció világnapja. Megünneplését 2002-ben kezdeményezte a Nemzetközi Animációs Filmszövetség (ASIFA): e napra esett 1892-ben a mozgókép-vetítés egyik úttörője, Emile Reynaud Optikai Színházának első nyilvános vetítése Párizsban, azaz ezen a napon történt az egyik első próbálkozás a rajzolt figurák vetítésére.

// kárpát-medence

Véget ért a „príma animációk” budaörsi fesztiválja

Tegnap este kiosztották az első alkalommal megrendezett Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivál díjait. Az Animáció Nemzetközi Világnapja alkalmából szervezett bő háromnapos mustrán levetített 80 darab versenyalkotás közül magyar, amerikai, finn, francia és angol filmeket díjazott a zsűri. A Budaörs Város Önkormányzata által 2000 euró értékben felajánlott fődíjat két fiatal alkotó között osztotta meg a zsűri.

// kárpát-medence

Az Animáció Világnapja Nagyváradon

A Metrion szervezésében az Animáció Világnapja idén Nagyváradon is három kerek napig tart. Az események helyszíne a Moszkva kávézó és a Szabadság mozi, a részletes program pedig a következő.

// kárpát-medence

Az Animáció Világnapja idén három napig tart!

A Nemzetközi Animációs Filmművész Szövetség magyarországi csoportja, azaz az ASIFA Hungary 2011-ben is megünnepli az Animáció Nemzetközi Világnapját október 28-án. Idén a világnapos programok ráadásul nem is egy, hanem rögtön három napig tartanak! A többnaposra bővült rendezvény programjai között az animációs műfaj rajongói kortól függetlenül meg fogják találni a nekik kedves válogatásokat. A háromnapos rendezvénynek idén október 28-án, pénteken Budaörs, majd az október 29-30-ára eső hétvégén a budapesti Tabán art mozi ad helyszínt.

// kárpát-medence

Az Animáció Világnapja az Urániában

2002 óta október 28. az animáció világnapja. Ebből az alkalomból változatos programsorozatot rendeznek a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban. A rendezvény október 28-án és 31-én zajlik, a vetítések és a programok pedig mindkét nap ingyenesek. A részletes program a következő:

// kárpát-medence