/ /

Animációs fesztivál hírek

Több mint 100 animációs film 4 nap alatt: holnap kezdődik a Primanima

Másodszor szervezik meg a budaörsi Jókai Mór Művelődési Központban a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivált október 23. és 26. között. A nevezett 600 film közül több mint 125 „friss és príma” alkotás kerül a nemzetközi zsűri elé, kísérőprogramként pedig kiállításokat és koncerteket ígérnek a szervezők.

// kárpát-medence

Még egy hétig várja az animációs filmek nevezését a KAFF

2013. június 19. és 23. között 11. alkalommal rendezik meg Kecskeméten a magyar és az európai animációs filmek biennáléját, a KAFF-ot. A fesztivál versenyprogramjába március 14-ig lehet nevezni az előző fesztivál, tehát 2011 óta készült szerzői rövidfilmekkel, tévésorozat-epizódokkal, reklámfilmekkel és videoklipekkel, valamint egész estés animációkkal.

// kárpát-medence

A festmény nyerte meg az Anilogue fődíját

November 24-én este az Uránia Nemzeti Filmszínházban kiosztották a 10. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál díjait. Az egész estés kategória fődíját az Arany Pálma-díjas francia animációs mester, Jean-François Laguionie A festmény című alkotása nyerte. A közönségdíjat Jossie Malis műve, a Bendito Machine IV kapta. A rövidfilmek versenyében Lena von Döhren a The Little Bird and the Leaf című rajzfilmje bizonyult a legjobbnak.

// európa

Jön a 10. Anilogue

Budapesten 10., Bécsben pedig 5. alkalommal rendezik meg idén az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivált. Budapesten november 21–25. között az Uránia és Toldi mozi várja a rajzfilmek szerelmeseit. 10 egész estés animáció és több mint 100 rövidfilm mellett gyermek- és felnőtt-workshop, Anime Haiku szekció, valamint a neves cseh művész, Jiří Trnka műveit bemutató kiállítás és retrospektív vetítés- sorozat színesíti a programot. A fesztivál nyitófilmje a számos díjat elnyert Ráncok című spanyol alkotás.

// kárpát-medence

Az Animáció Világnapja idén három napig tart!

A Nemzetközi Animációs Filmművész Szövetség magyarországi csoportja, azaz az ASIFA Hungary 2011-ben is megünnepli az Animáció Nemzetközi Világnapját október 28-án. Idén a világnapos programok ráadásul nem is egy, hanem rögtön három napig tartanak! A többnaposra bővült rendezvény programjai között az animációs műfaj rajongói kortól függetlenül meg fogják találni a nekik kedves válogatásokat. A háromnapos rendezvénynek idén október 28-án, pénteken Budaörs, majd az október 29-30-ára eső hétvégén a budapesti Tabán art mozi ad helyszínt.

// kárpát-medence