/ /

Animációs filmfesztivál hírek

Több mint 100 animációs film 4 nap alatt: holnap kezdődik a Primanima

Másodszor szervezik meg a budaörsi Jókai Mór Művelődési Központban a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivált október 23. és 26. között. A nevezett 600 film közül több mint 125 „friss és príma” alkotás kerül a nemzetközi zsűri elé, kísérőprogramként pedig kiállításokat és koncerteket ígérnek a szervezők.

// kárpát-medence

A festmény nyerte meg az Anilogue fődíját

November 24-én este az Uránia Nemzeti Filmszínházban kiosztották a 10. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál díjait. Az egész estés kategória fődíját az Arany Pálma-díjas francia animációs mester, Jean-François Laguionie A festmény című alkotása nyerte. A közönségdíjat Jossie Malis műve, a Bendito Machine IV kapta. A rövidfilmek versenyében Lena von Döhren a The Little Bird and the Leaf című rajzfilmje bizonyult a legjobbnak.

// európa

Véget ért a „príma animációk” budaörsi fesztiválja

Tegnap este kiosztották az első alkalommal megrendezett Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivál díjait. Az Animáció Nemzetközi Világnapja alkalmából szervezett bő háromnapos mustrán levetített 80 darab versenyalkotás közül magyar, amerikai, finn, francia és angol filmeket díjazott a zsűri. A Budaörs Város Önkormányzata által 2000 euró értékben felajánlott fődíjat két fiatal alkotó között osztotta meg a zsűri.

// kárpát-medence

Kiskakas Animációs FIlmnapok a KINO moziban

Október 6. és 7. között negyedszer szervez a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animációs tanszéke KISKAKAS Animációs Filmnapokat, amely arra hivatott, hogy a MOME Animációs oktatási műhelyének legfrissebb termései mellett Európai neves animációs iskoláit és azok munkáit bemutassa a magyar közönségnek.

// kárpát-medence

Metrion animációs filmfesztivál Nagyváradon

Első alkalommal rendezik meg a Metrion Animációs Filmfesztivált (MAFF) Nagyváradon október 24–28. között. Az esemény az animáció világnapjához kapcsolódik, de a szervezők színvonalas nemzetközi versenyfilmfesztivállá kívánják alakítani azt.

// kárpát-medence