/ /

Archívum hírek

Bizakodóak a MaNDA-sok

Nincs arról információjuk, hogy a korábbi sajtóinformációknak megfelelően, jogutód nélkül megszüntetnék a MaNDA-t, és reménykednek a digitális archívum munkatársai – mondta a Magyar Filmhéten ma délben szervezett találkozón Fejes Katalin, a MaNDA igazgatóhelyettese.

// kárpát-medence

1928-as Disney-filmet találtak Londonban

Elveszettnek hitt Disney-filmre bukkantak a Brit Filmintézet (BFI) londoni archívumában: a Sleigh Bells 1928-ban készült, főszereplője Oswald, a szerencsés nyuszi, Mickey egér „prototípusa”.

// európa

Új Filmtett a láthatáron!

Két és fél év a legjobb dizájnból is elég, úgyhogy az új idők új dalaira reagálva a Filmtett is átöltözik – nem nagyon, csak kicsit. Régi kromatikáját alapvetően megtartja, csak kicsit felnőttebb köntöst húz, régi hangulata is megmarad, csak felhasználóbarátabb, kereshetőbb, áttekinthetőbb lesz az immár tizenkettedik éve folyamatosan születő tartalom.

// kárpát-medence

Kukkants bele a régi Filmtett-lapszámokba!

A Filmtetten naponta megjelenő friss anyagok mellett a nyomtatott kiadásban megjelent írásokról sem feledkeztünk meg, így az is bőven talál magának olvasnivalót, aki film- vagy műfajtörténeti tanulmányokba merítkezne, esetleg néhány technikai tanácsról szeretne olvasni. A Régi tematikusok rovatában fellelhető tanulmányok számos közös téma alapján kapcsolódnak össze, míg a Nemzeti filmgyártás írásainak segítségével a világ is körbejárhatóvá válik, melynek során különböző országok filmgyártásának történetével ismerkedhetnek meg az Olvasók. Kellemes és tartalmas böngészést kívánunk!

// kárpát-medence