/ /

Artmozi hírek

Közeleg az Artmozik Éjszakája

Több mint 40 filmmel, köztük 6 premier előtt vetített alkotással várja az érdeklődőket 4 budapesti filmszínház az Artmozik Éjszakáján, május 15-ről 16-ra virradóra.

// kárpát-medence

A növekvő nézőszám ellenére is veszteségesek a budapesti artmozik

Magyarországon nem lehetséges nyereségesen üzemeltetni artmozikat, ezért átfogó stratégia és kiszámítható állami támogatás nélkül eltűnhet a sokszínű fővárosi mozikultúra is – mondta el az MTI-nek Körösvölgyi Zoltán, a Budapest Film Zrt. vezetője, aki szerint a növekvő nézőszám sem tudja nullszaldóssá tenni a hat mozit üzemeltető céget.

// kárpát-medence

Megújul és újra kinyit a Tabán mozi

Tabán Kinotéka néven, felújított környezetben nyit ki újra Buda egyetlen művészmozija. Az intézmény még 2013 végén zárt be, akkor még nem lehetett tudni, mi lesz a mozi sorsa. Azóta kiderült, hogy a Budapest Film Zrt. a Budavári Önkormányzattal együttműködve, kulturális és szabadidős központként üzemelteti tovább a Tabánt – adta hírül a hvg.hu.

// kárpát-medence

Megmenekülhet a budapesti Tabán mozi

A Budavári Önkormányzat 2014-ben ötmillió forinttal támogatja a december végén bezárt I. kerületi Tabán Mozi működtetését, a támogatásról és a tulajdonos Budapest Film Zrt-vel való együttműködési megállapodásról február végén dönt a képviselő-testület.

// kárpát-medence

Újabb budapesti artmozi zár be

December utolsó napján bizonytalan időre bezár a budapesti Tabán mozi, jelentette be december 28-án az intézmény Facebook-oldala. A Tabán mozit az 1910-es években alapította Pécsi Manó – ez volt az első budai filmszínház.

// kárpát-medence

Július végén bezár a budapesti Odeon mozi

Július 31-ig lesznek programok a Hollán Ernő utcai Odeon moziban, utána csak a DVD-videó kölcsönző lesz nyitva. A Budapest Film Zrt. cégvezetője, Körösvölgyi Zoltán az MTI-nek elmondta: az ingatlant nem kívánják eladni, új üzemeltetőt keresnek.

// kárpát-medence