/ /

Árverés hírek

Elárverezték R2-D2-t

Nem csak a Star Wars filmek népszerűek a mozipénztáraknál, hanem a széria ereklyéi is: egy amerikai akciós ház elárverezte többek közt Luke Skywalker kardját, Darth Vader maszkját és R2-D2-t, a robotot.

// hollywood

Perel az amerikai filmakadémia egy eladott Oscar-szobrocska miatt

Beperelte az amerikai filmakadémia (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) egy filmrendező családját, amiért törvénytelenül elárverezte a rendező Oscar-szobrocskáját. Joseph C. Wright 1943-ban kapott Oscar-díjat a My Gal Sal című musical díszlet- és látványtervezéséért (Richard Dayjel és Thomas Little-lel megosztva), trófeája júniusban 79 200 dollárért kelt el.

// hollywood

Elárverezik a máltai sólymot

1,5 millió dollár kikiáltási árral bocsátják árverésre novemberben New Yorkban A máltai sólyom című filmtörténeti mérföldkőben „főszereplő” madárszobrot.

// hollywood

Kirk kapitány fegyvere 231 000-et ér

A 60-as évek kedvelt tévésorozata, a Star Trek Kirk kapitányának phaser nevű fegyvere 231 000 dollárért cserélt gazdát egy szombati árverésen Los Angelesben.

// hollywood

Elárverezik Marilyn Monroe karikagyűrűjét

Számos hollywoodi relikvia kerül kalapács alá egy holnap kezdődő árverésen Hollywoodban. Elárverezik Dorothy piros cipellőjét, Marilyn Monroe karikagyűrűjét és a Jóbarátok kanapéját is. (MTI)

// hollywood